0

Як вибрати електричний котел?

Як вибрати електричний котел?

Опубліковано: 06.08.2018

Як вибрати електричний котел?

У зв’язку з економічно важкою ситуацією, що склалася наразі в нашій країні, люди намагаються знайти всілякі способи, щоб забезпечити будинок теплом в холодну пору року, але при цьому заощадити на своєму бюджеті й стати незалежним від центральної системи опалення. Тому виникає питання електрокотел як вибрати сьогодні в деяких будинках, квартирах, виробничих і адміністративних будівлях. Високий інтерес до цього виду опалювального апарату пов’язаний з постійним зростанням цін на газ. Крім того, електричне опалення екологічно чисте і не забруднює повітря шкідливими речовинами. Електрокотли належать до категорії найбільш простих і надійних видів опалювального обладнання.

На ринку опалювального обладнання запропоновані найрізноманітніші моделі електричних котлів, ціни на які залежать від їх потужності, виробника, габаритів, автоматики та інших параметрів. Серед такого великого вибору часто навіть фахівцям важко відповісти на запитання як вибрати електричний котел, а також підібрати оптимальний варіант. Тому й не дивно, що у багатьох людей, які бажають встановити у своєму будинку або офісі електричний котел, виникає дилема: якому віддати перевагу? Підлоговий або настінний, двоконтурний або одноконтурний, електродний або ТЕНовий, міні-люкс або міні-преміум, з однофазним або двофазним підключенням, зі ступеневим або плавним регулюванням потужності, вітчизняного або закордонного виробника?

Переваги електроопалення і деякі особливості його встановлення

Електричний котел – це універсальне рішення для автономного опалення як житлових, так і адміністративних та промислових будівель. Він є чудовою альтернативою газовим котлам і може бути встановлений в будинку, до якого не підведені газові магістралі. Монтаж електрокотла можливий за умови прив’язки будівлі до лінії електроживлення. Цей вид опалювального приладу зручний і простий в експлуатації, він не потребує димоходу й окремої кімнати. Всі електрокотли можна встановлювати як в нові, так і в наявні опалювальні системи разом з раніше підключеним газовим (або твердопаливним) котлом, що функціонує паралельно.

Також коли цікавитесь який електрокотел вибрати, фахівці рекомендують звернути увагу на спосіб підключення до електромережі, тип регулювання потужності, метод нагріву, вид виконання і внутрішню комплектацію.

Настінні варіанти електричних котлів завдяки своїм невеликим розмірам і привабливому дизайну чудово підійдуть, як обігрівальний прилад для квартири, дачі, будинку або офісу невеликої квадратури. Як правило, більшість виробників для домоволодінь і квартир, в яких проживає одна сім’я, виготовляють настінні електрокотли. Вони не займають багато місця, прості в монтажі та відносно недорогі.

Електричні котли в підлоговому виконанні за своїм зовнішнім виглядом нагадують холодильники. Як правило, їх потужність складає від 3 до 540 кВт, що дозволяє їм обігріти житлове, офісне приміщення, виробниче підприємство, адміністративне або промислову будівлю площею від 30 до 5400 квадратних метрів. За способом підключення електрокотли можуть бути однофазними (220 В) і трифазними (380 В). Від цього і залежить їх потужність. Тому при виборі електрокотла з метою пожежної безпеки й щоб уникнути замикань електрики.

Електричні опалювальні апарати бувають ТЕНовими та електродними. Електричний котел електродного (іонного) типу на відміну від ТЕНового аналога дає можливість скоротити споживання електроенергії на 30-40%. Але перед тим, як вибрати електрокотел також треба враховувати, що для опалювального обладнання такого типу потрібна надійна система заземлення, постійний контроль складу води, напруги, частоти тощо. ТЕНові моделі коштують дешевше своїх електродних побратимів, вони можуть функціонувати з теплоносіями різних видів, в експлуатації вони показали себе надійним і безпечним джерелом тепла.